Push Ortho Duimbrace CMC

Duimbrace Artrose overbelasting duim

Artrose van het gewricht aan de basis van de duim, ook bekend als het CMC 1 gewricht, is een veelvoorkomende aandoening. Het samenspel van artrose in dit gewricht en de verslapping van de gewrichtsbanden leidt tot functionele instabiliteit. Dit resulteert in symptomen zoals pijn, verminderde handfunctie, verlies van kracht en stijfheid.

Röntgenfoto Duim
normale duimbasis

Normale duimbasis

Beginnende slijtage van het CMC 1 en het STT gewricht

Een Push Ortho CMC-I brace biedt stabilisatie aan het gewricht aan de basis van de duim en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele positie. Hierdoor wordt de vorming van de zogenaamde ‘duimboog’ mogelijk gemaakt, die tijdens het gebruik van de hand stabiel blijft en zorgt voor een goede grijpfunctie. Dit verlicht de pijn bij belasting van de duim. Door deze stabilisatiemethode blijven de aangrenzende gewrichten, waaronder het polsgewricht, vrij van belemmeringen. Dit streeft naar een zo optimaal mogelijke handfunctie.

De Bort Medical CMC Rhizoflex Duimbrace is speciaal ontwikkeld om de duim te ondersteunen tijdens het genezingsproces. De brace biedt ook verlichting bij overbelasting, instabiliteit, functionele immobilisatie en reuma. Deze duimbrace is daarom bijzonder geschikt voor het verminderen van klachten bij artrose in het duimzadelgewricht (CMC 1), het bieden van ondersteuning na een operatie (zoals een artroplastiek van het CMC 1 gewricht), het verminderen van peesontsteking en het creëren van stabiliteit bij een skiduim. Dankzij het eenvoudige sluitsysteem kan de brace gemakkelijk zelf worden aangelegd. Het is een slank en compact product. Bovendien is de brace geschikt voor gebruik in water. Aangezien hygiëne rondom de hand belangrijk is, is het kunststofmateriaal van de push duim brace antibacterieel en kan de brace in de wasmachine op 40° worden gewassen.

Direct leverbaar
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
49,38 incl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *